Volg ons op
Welkom bij de webshop van Monique & Bella

GESCHIEDENIS

Op 2 december 1959 werd ik in Amsterdam geboren. Voor mijn moeder was het een cadeautje: 2 december was haar verjaardag!

Mijn ouders waren lang daarvoor begonnen met de verkoop van stropdassen en kousen op de markt. Mijn vader ontwikkelde zich tot een echte ondernemer met een enorme handelsgeest. Zo begon hij een groothandel in kousen en sokken zodat mijn moeder een leuke winkel in de Frederik Hendrikstraat kon starten. Daar werd ik geboren, want zij woonden achter de winkel. Ik was alleen zoet en lief als ik mijn middagdutje onder de toonbank mocht doen, in de etalage speelde of op een stoeltje naar de mensen en de trams op straat kon kijken. Mijn moeder was heel goed met de klanten, maar mijn handelsgeest en mijn drive heb ik echt van mijn vader. Toen ik groter werd, deden wij alles samen. Zo kreeg ik ‘handel en wandel’ met de paplepel ingegoten.

Toen ik 20 was opende ik mijn eerste winkel in de Amsterdamse Constantijn Huygenstraat. Ik noemde het  ‘La Pomme’, als ode aan mijn ouders, want de spreekwoordelijke appel viel niet ver van de spreekwoordelijke boom. Ik voerde van meet af aan mooie merken, met Escada als vlaggenschip. Na 9 jaar groeide ‘La Pomme’ uit haar jasje en verhuisde ik naar een grotere winkel aan de Stadionweg in het chique oud-zuid van Amsterdam. Toen ik in die periode eens een paar weken rust nam op Aruba, hoorde ik dat er een nieuwe shoppingmall bij de haven zou worden gebouwd. Dat leek mij wel wat: cruiseschepen voor de deur! Ik verwierf daar een mooie zaak en kreeg het exclusief recht voor grote internationale modenamen op Aruba. Ik had de smaak nu zo te pakken, dat ik een 3de winkel in de P.C. Hooftstraat opende.

Maar helaas, door mijn scheiding raakte ik alles kwijt. Dat was een heel lastige periode, maar het bloed kruipt.

Samen met een creatieve etaleur opende ik een grote zaak aan de Stadionweg. Wij verkochten de aller-, allergrootste merken op het gebied van mode. Daarnaast ontwierp hij zelf mooie, draagbare couture. Wij hebben samen 15 jaar deze chique topzaak gerund.

Toen onze wegen scheidden, vertrok ik naar Laren, het pittoreske dorp in ’t Gooi. Ik startte een winkeltje in Vintage kleding van alle grote internationale modemerken als Chanel, Dior, Escada, Dolce & Gabbana, Gucci, Hermès, Ferré e.v.a. Daarnaast verkocht ik beeldige vintage-accessoires als sieraden, shawls, tassen, hoeden, schoentjes etc. met veel glitter en glamour.

Inmiddels was mijn lieve hondje Bella in mijn leven gekomen. Wij zijn zo’n 2-eenheid, dat ik besloot mijn zaak CaneDonna te noemen: Hond en Vrouw in het Italiaans. Na enige tijd werd het snoezige winkeltje te klein en voelde ik mij ook niet zo thuis in het Gooische. In Breukelen kon ik een groter pand huren en kon mij niet alleen uitleven wat betreft vintagekleding en -accessoires, home decorations en gadgets, maar importeerde ook unieke Amerikaanse kerstversiering. Na verloop van tijd bleek dit pand zeer brandgevaarlijk door slecht onderhoud van de verhuurder. Ik ging terug naar mijn jeugdliefde:  Amsterdam. Daar startte ik, naast vintagemode en -accessoires, antiquiteiten en curiosa, home decorations, gadgets en kerstversiering, ook met eigen ontwerpen.

Inmiddels heb de voordelen en het grote bereik van een webshop ontdekt. Door mijn levenslange ervaring met de grootste modemerken, gekoppeld aan mijn gevoel voor stijlvolle chic, klasse en allure, presenteer ik nu al mijn collecties rechtstreeks op uw scherm via de webshop, onder de noemer: ‘Monique’s Choice’!